Hoppa till innehåll

Galå Fjällgård

Galå Fjällgård

Färdas du längs Fäbodvägen befinner du dig i hjärtat av fjällnaturen och den gamla fäbodkulturen. På Galå Fjällgård har du tillgång till allt detta samtidigt som du bor i en bekväm och modern miljö i nybyggda timrade stugor.

Kontakt för öppettider och vägbeskrivning

Miriam Schenk – 0687-14008
www.gala-fjallgard.com
Fäbodvägen Persåsen

Galå Fjällgård ligger vid Fäbodvägen i gränslandet mellan fjällen och skogen. Hit söker sig gäster som söker lugnet, naturen och fjällupplevelserna. Anläggningen är öppen året runt. Hälften av gästerna kommer från Tyskland, men fjällgården är lika populär bland svenska turister. Besökarna uppskattar det moderna boendet i ett unikt läge i vildmarken. De värdesätter också den service och det familjära bemötande som paret Schenk har som målsättning att ge sina gäster. Paret, som bor själv på fjällgården, tipsar gärna sina gäster om vandringsleder, besöksmål och aktiviteter i närområdet.

-Vi försöker att alltid ta väl hand om våra gäster. Vår service slutar inte när stugan är bokad. Vi finns på plats under hela er vistelse, säger Miriam Schenk som själv varit en av de turister som fängslats av den vackra fjällnaturen.

Sommaren 1997 kom paret Schenk till Sverige första gången. De blev trollbundna av fjällnaturen och bestämde sig för att starta ett eget företag som kunde ge dem möjlighet att leva i denna natur på heltid. Efter flera års planering sade de upp sina jobb i Tyskland och flyttade till Sverige 2005 för att börja bygga upp Galå fjällgård. Idag erbjuder de ett bekvämt boende i fyra nybyggda timmerstugor med alla moderna bekvämligheter. Stugorna har designats efter egna idéer. Den enkla jaktstuga där alla planer började finns också kvar och hyrs ut.

Långbuans fäbod som finns på bekvämt avstånd, bara fem kilometer bort, är ett populärt utflyktsmål för alla gäster. Ett besök på fäboden ger en spännande upplevelse av livet förr i världen. Galå Fjällgård har mycket att erbjuda för den som vill uppleva ren natur, friskt vatten, jakt och fiske eller orörd pudersnö på vintern. Här finns friluftsliv och kulturhistoria i en fin kombination.

Annonser
%d bloggare gillar detta: